Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

bur o bar unplugged – kunst en muziek in Sint-Truiden


bur o bar unplugged brengt beginnende muzikanten en kunstenaars uit de regio Sint-Truiden in contact met een publiek. We combineren een akoestisch optreden van een jonge live band met de opening van een tentoonstelling van beginnende beeldende kunstenaars. Lees hieronder meer over bur o bar en hoe je je werk als kunstenaar kan insturen voor expositie!

 

Over bur o bar

Wij zijn bur o bar, de perfecte combinatie van koffiebar en event space. We zijn een ontmoetingsplaats voor iedereen boordevol ideeën, creativiteit en zin voor initiatief.  Overdag kan je bij ons iets komen drinken in onze bar of komen coworken, terwijl we je ‘s avonds en in het weekend verwennen met inhoudelijke talks en ontspannende evenementen.

bur o bar kistjes decoratie klok retro vintage

burobar latte macchiatto - heerlijke koffie met melk en melkschuim

bur o bar soep: verse dagsoep - Tomatensoep - Coworking

Met onze evenementen willen we van ieders vrije tijd in bur o bar een fijne tijd te maken. Pop-ups, ruilmarkten, platenverkoop, tentoonstellingen, ontwerpen van jonge designers en andere creatieve uitspattingen: ook daarvoor kan je terecht bij bur o bar. Om ons aanbod te vervolledigen, lanceren we in mei 2015 een nieuw concept: bur o bar unplugged.

 

Kunst en muziek in bur o bar

bur o bar unplugged brengt beginnende muzikanten en kunstenaars uit de regio Sint-Truiden in contact met een publiek. We combineren een akoestisch optreden van een jonge live band met de opening van een tentoonstelling van beginnende beeldende kunstenaars. Mensen met een culturele interesse worden zo aangemoedigd om even ‘over het muurtje’ te kijken naar een andere kunstvorm. Als muzikant en kunstenaar krijg je op een laagdrempelige manier een podium en kan je je werk tonen in een publiek toegankelijke ruimte met openingsuren die het voor iedereen mogelijk maken om langs te komen. Creativiteit en ontmoeting worden versterkt bij minstens het publiek, en ook als kunstenaar en muzikant vaar je er wel bij. Jij hebt een gegarandeerd publiek doordat we twee evenementen laten samenvallen op dezelfde avond en één gecombineerde promotie-inspanning kunnen doen.

De eerste editie van bur o bar unplugged zal doorgaan op vrijdagavond 8 mei 2015. We plannen in 2015 minstens één vervolgevenement. De beginnende band die we geprogrammeerd hebben is Façette. Beluister hun werk hier.

Voor kunst doen we een open oproep. Ben je een beginnende kunstenaar uit Haspengouw? Stuur ons dan een selectie van jouw werken ten laatste op vrijdag 17 april 2015 via e-mail naar info@burobar.be. De ploeg van bur o bar beoordeelt de werken en kiest welke in aanmerking komen om nu geëxposeerd te worden.

Klik hier om deze pagina te downloaden via pdf.

 

bur o bar koffiebar en event space Sint-Truiden - Krijt bord koffie, thee, warme en sfeer

bur o bar koffiebar en event space Sint-Truiden - Zicht tuin achteraan

bur o bar platenspeler en muziek installatie

 

Expositievoorwaarden

Organisatie

De organisatie van bur o bar unplugged gaat uit van bur o bar, Stationsstraat 17, Sint-Truiden. Lees hier meer over ons.

 

Kunst en kunstenaars

bur o bar unplugged staat open voor tweedimensionaal werk: schilderkunst, fotografie, lithografie, zeefdrukkunst, tekenkunst enz.

De tentoonstelling staat open voor iedereen die zichzelf beschouwt als beeldende kunstenaar en een aantoonbare band heeft met Haspengouw in het algemeen en Sint-Truiden in het bijzonder.

Er is geen thema vastgelegd. Kunstenaars hebben volledige artistieke vrijheid.

 

Werken insturen

Iedere kunstenaar kan werken insturen die niet eerder vertoond zijn aan publiek. Het insturen van deze werken kan via e-mail op info@burobar.be. We vragen minimum van vijf werken in een duidelijke digitale versie met vermelding van naam, titel, formaat, verkoopprijs en een woord duiding. Ook willen we volgende gegevens ontvangen: naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, portfolio. Werken en informatie moeten doorgestuurd worden ten laatste op woensdag 22 april 2015.

De organisatie beoordeelt de werken en kiest welke in aanmerking komen voor de expositie. Er worden maximum 3 werken per kunstenaar geselecteerd met een totaal van maximum 10 werken voor de gehele tentoonstelling. Deze aantallen variëren volgens de grootte en de kwaliteit van de ingezonden werken.

De kunstenaar wordt na het selectieproces op de hoogte gebracht via e-mail en met een grondige motivatie.

Bij selectie en toezegging voor de tentoonstelling door de kunstenaar, zorgt de kunstenaar ervoor dat zijn/haar werk ter plaatse geraakt in de expositieruimte min. 1 dag voor de opening van de tentoonstelling en dat dit ten laatste 3 dagen na het sluiten van de tentoonstelling opnieuw opgehaald wordt.

 

Vernissage

De vernissage is voorafgaand aan een betalend optreden van een beginnende band uit Sint-Truiden/Haspengouw.

Toegang tot de vernissage is betalend. In het toegangsgeld (6 euro) zit toegang tot het optreden inbegrepen, inclusief één drankbon t.w.v. 2 euro.

bur o bar voorziet gratis barbediening voor de vernissage. Drank is evenwel betalend. Drankbonnen kunnen vooraf aangekocht worden door de kunstenaar met 10% korting op de kassaprijs, met een verplicht minimum van 30 euro. Op de avond zelf kunnen er ook nog drankbonnen aangekocht worden maar dan aan de gewone kassaprijs. Bekijk hier ons drankenaanbod.

 

Tentoonstelling

Alle werken worden openbaar en gratis tentoongesteld in bur o bar. Toegang is vrij tijdens de openingsuren, momenteel vastgelegd op elke werkdag van 09u30 tot 18u30. Ook tijdens evenementen en verhuur, ’s avonds en in het weekend zullen de werken zichtbaar zijn.

De tentoongestelde werken blijven 6 weken lang aanwezig in bur o bar, vanaf 8 mei 2015 tot en met 19 juni 2015.

Tentoongestelde werken zijn in regel niet verzekerd door de organisatie. Het is evenwel mogelijk om na overleg tussen de organisatie en de kunstenaar een verzekering af te sluiten via Kunstwerkt. De organisatie hiervoor de verzekeringskosten aangevuld met een administratieve kost door aan de kunstenaar.

Elke kunstenaar krijgt de mogelijkheid om zijn/haar werken te verkopen. De organisatie rekent hiervoor 20% commissie met een minimum van 20 euro per werk. De verkoop wordt afgehandeld door de kunstenaar (indien aanwezig) of door het aanwezige personeel in de expositieruimte.

 

Klik hier om deze pagina te downloaden via pdf.