Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Koffiebar


Koffie drinken in bur o bar in Sint-Truiden is niet zoals in een café of brasserie. Versgemalen koffiebonen, een kwalitatieve espressomachine en heerlijke koffiebereidingen maken jouw ervaring in onze koffiebar compleet.

 

burobar latte macchiatto - heerlijke koffie met melk en melkschuim

bur o bar koffie bord met koffie geschreven in zes talen: koffie, caffè, coffee, café, kaffee en Καφές

bur o bar koffie latte caffè

 

Koffiebonen en espressomachine

Bij ons krijg je koffie van versgemalen koffiebonen, gebrand in de enige Truiense koffiebranderij: Gimo Caffè. Zij hebben een excellente combinatie van koffiebonen gemaakt, roosteren deze in hun koffiebranderij en bezorgen ons de hele bonen zodat we deze zelf malen.

Vervolgens kiezen we de juiste hoeveelheid gemalen koffie, steken dit in onze professionele espressomachine en gaan dan aan de slag volgens jouw wensen. Dankzij onze voorverwarmde tassen is jouw koffie op temperatuur op het moment dat je’m opdrinkt: nooit meer lauwe of slappe koffie. Wil je koffie met melk, zoals bij een cappuccino of latte macchiatto? We nemen de volle melk erbij, stomen deze op en maken in jouw tas de perfecte mix van espresso of koffie, melk en melkschuim. Niets voorgeprepareerd uit de automaat maar kwaliteit en degelijkheid. Genieten.

O, en zeiden we al dat onze koffie fair trade certified is? Topper.

 

bur o bar terras aan de Stationsstraat

Koffie tekeningen op krijt bord

bur o bar kistjes decoratie klok retro vintage

 

 

Koffie aanbod in bur o bar

Ontdek hieronder een deel van onze gevarieerde koffiekaart. In de zomer komen hier ook gekoelde koffiedranken bij.

Caffè

Gewone koffie, op de juiste temperatuur geserveerd in een voorverwarmde tas.

Espresso

Straffe en stevige koffie die onder hoge druk wordt klaargemaakt en geschonken in het gepaste tasje.

Caffè Lungo

Gemalen koffie voor één espresso waar we twee keer water onder hoge druk (zoals bij espresso) laten over lopen. Niet te verwarren met dubbele espresso en Americano (zie verder).

Dubbele espresso

Twee espresso’s in een grote tas. Voor wie een stevige shot caffeïne nodig heeft.

Cappuccino

Een espresso met de regel van 3: een derde espresso, een derde melk en een derde melkschuim.

Koffie verkeerd

Koffie gemengd met melk, ongeveer fifty-fifty. Dit is gewone koffie, geen espresso, en de melk is gemengd onder de koffie waardoor je geen mooie lagen hebt zoals bij een latte en ook geen melkschuim zoals bij een cappuccino.

Caffè Latte

Een caffè latte is gelijkaardig aan een cappuccino maar met meer melk en minder schuim. Espresso, melk en melkschuim zetten zich mooi in laagjes. We serveren onze latte in speciale glazen met dubbele wand waardoor de warmte langer blijft vastgehouden en je je vingers niet verbrandt.

Caffè Macchiato

Onze caffe macchiato is een stevige espresso met een klein beetje melk en melkschuim. Je hebt minder melksmaak dan bij een cappuccino en uiteraard veel minder dan bij een latte.

Caffè Americano

Een espresso aangelengd met heet water. Het grote verschil met een caffè lungo is dat hier het hete water in de tas wordt bijgeschonken, bij de reeds klaargemaakte koffie, en niet door het koffiegruis gaat.

Latte Macchiatto

Warme melk met espresso en melkschuim. Het verschil met een caffè latte is dat hier de basis van de drank melk is en niet koffie (espresso). Een hartverwarmend drankje voor iedereen die van warme melk met een subtiele toets van koffie houdt.

 

Zin in koffie? Bezoek bur o bar

Heb je zin gekregen in een lekkere koffie? Bezoek dan bur o bar, jouw koffiebar in Sint-Truiden. Bekijk hier ons adres en openingsuren.