Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.


Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Afgelopen Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

april 2015
€19

Tasting chocolade en bier – vr. 17 april

17 april 2015 @ 19:00 - 21:00
bur o bar,
Stationsstraat 17
Sint-Truiden, 3800 België
Chocolade en bier tasting in bur o bar Sint-Truiden - Koffiebar en events

Op vrijdagavond 17 april organiseren we met bur o bar een heerlijke tasting chocolade en bier. We nodigen de expertise uit van Wendy Roux van chocolatier Holle Bolle in Tongeren om ons een heerlijke combinatie van proevertjes bier, chocolade en bijhorende hapjes voor te schotelen.


Een reis in vijf smaken
Wist je dat er cacaobonen zijn die een milde smaak van champignon hebben, door de aanwezigheid van deze lekkere plantjes in de streek waar de bonen gekweekt worden? Met deze kennis op zak kan het je niet verwonderen dat er veel manieren zijn om chocolade en bier te combineren. In onze tasting op vrijdagavond 17 april laten we je proeven van vijf smaken aan bier en chocolade, die met elkaar gecombineerd worden met lekkere hapjes in vijf gangen: van amuse-gueule tot dessert.

Aanvullend op deze reis in vijf smaken vertelt Wendy Roux van Holle Bolle ons iets meer over het maakproces van de chocolade. Wat is het verhaal van cacaoplant tot heerlijk hapje? De fijne combinatie van verhaal en proevertjes zorgt ervoor dat we vol smakelijke inspiratie onze vrijdagavond kunnen aanvatten.

 
Plaatsen beperkt, schrijf nu in!
Wil je erbij zijn? Voor deze tasting is het aantal plaatsen beperkt dus snel inschrijven is de boodschap. Op deze manier kunnen we immers voldoende hapjes en zitplaatsen voorzien en er voor iedereen een leerrijke en heerlijke ervaring van maken. De tasting gaat door op vrijdagavond 17 april in bur o bar (adres hier). De avond start om 19u en het einde is voorzien om 21u.

Deelnemen aan deze tasting met vijf smaken aan bier en chocolade + lekkere hapjes kost je 19 euro p.p.Inschrijven doe je door een e-mail te sturen naar info@burobar.be ten laatste op 15 april met vermelding van het aantal personen. Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met een vraag tot overschrijving van het volledige deelnamebedrag. Pas na betaling is je inschrijving definitief!

Indien gewenst, voorzien we andere hapjes zonder vlees of vis voor de vegetariërs onder ons. Vermeld dit even bij inschrijving.

 

 
Meer tastings in de toekomst!
Na het succes van ons pop-up sushi restaurant komen er nog meer tastings aan in de toekomst. Hou onze website en nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven!

Meer weten »

Geefplein Sint-Truiden – zo. 19 april

19 april 2015 @ 13:00 - 17:00
bur o bar,
Stationsstraat 17
Sint-Truiden, 3800 België
+ Google Maps
Geefplein in Sint-Truiden op zondag 19 april 2015 in bur o bar

Op zondagnamiddag 19 april kan je in bur o bar terecht voor het eerste "Geefplein" van Sint-Truiden. Hier kan je spullen die nog in goede staat zijn maar die je zelf niet meer kan gebruiken, weggeven aan anderen. Misschien vind je zelf ook iets wat je mee naar huis kan nemen?


Wat is een 'geefplein'?
Naar het voorbeeld van Hasselt, Gent en vele andere steden met weggeefwinkels, weggeefgroepen op Facebook, enz. organiseren we op zondag 19 april een 'geefplein' in bur o bar in Sint-Truiden.
Op een geefplein kunnen mensen spullen kosteloos een tweede leven geven - spullen die ze niet meer nodig hebben en anders toch maar zouden weggegooid hebben. Op het 'plein' kan iedereen die wil spullen brengen, of spullen afhalen. Je bent niet verplicht om iets te brengen voordat je iets kan afhalen. Ook mag je gerust alleen spullen brengen zonder opnieuw iets mee naar huis te nemen - of je komt gewoon eens de sfeer opsnuiven! Je moet trouwens voor niets betalen. Niets moet, alles kan, voel je goed en geef spullen een tweede leven.
Door dit geefplein willen we de afvalberg reduceren en spullen een tweede kans geven. Dankzij het geefplein vinden mensen elkaar en dit los van culturen of achtergronden. Arm of rijk, het doet er niet toe. Lees hier hoe je kan meedoen aan het geefplein.

 

Wat is er te doen + praktisch
Tijdens het geefplein kan je meer doen dan iets weggeven. We voorzien een beperkte vorm van kinderanimatie, je kan een gratis tasje soep of een glas cola drinken en er zal een gratis muziekoptreden doorgaan van een band met tien bandleden! Meer hierover binnenkort op deze pagina. Je leest hier ook hoe je kan meedoen aan het Geefplein. 
 Het geefplein zal doorgaan binnen in de zaak, in onze tuin, hal en op ons terras vooraan langs de straatkant. Op deze manier zitten we droog bij slecht weer en kan je je kinderen zeker niet uit het oog verliezen.
Het Geefplein gaat door in bur o bar op zondag 19 april 2015 van 13u tot 17u. Bekijk hier ons adres. Onze deuren gaan open om 12u. Tot dan!
Het Geefplein Sint-Truiden is een organisatie van bur o bar en Curieus i.s.m. Onder Ons, Mick's Muziekgamma, de Voorzorg, Ad Fundum en Elma.

Meer weten »

Talk #4: stadsontwikkeling in Sint-Truiden – 23 apr.

23 april 2015 @ 19:30 - 21:30
bur o bar,
Stationsstraat 17
Sint-Truiden, 3800 België
+ Google Maps
Talk over stadsontwikkeling in Sint-Truiden - 23 april in bur o bar, koffiebar en events in Sint-Truiden

De stad is volop in beweging. Onder de noemer "stadsontwikkeling" worden grote projecten gedroomd en soms uitgevoerd die het aanzicht van de stad enorm veranderen. Bakstenen, beton en bomen: het doet veel met hoe je de stad ziet en beleeft.

Projecten vanuit de stad zoals de site aan de Gazometerstraat, private ontwikkelingen zoals Stayen en private appartementen, kunst in de publieke ruimte... Nu al ziet Sint-Truiden er volledig anders uit dan 10 jaar geleden en de stad zal de komende 10 jaar nog meer transformeren. Zijn dit goede evoluties? Wat is de visie voor de toekomst?

 

We gaan erover in gesprek tijdens onze talk #4, deze keer over stadsontwikkeling in Sint-Truiden. Ons panel bestaat uit deze twee deskundige sprekers:

  • Ward Bessemans, architect gespecialiseerd in monumenten en restauraties. Hij begeleidt o.a. de renovatie van de Onze-Lieve-Vrouwekerk op de markt.
  • Bart Lammens, voorzitter van STVV en directeur van het AGOST, het autonoom stadsontwikkelingsbedrijf.

 

De talk gaat naar goede gewoonte door in bur o bar, op donderdagavond 23 april. We starten om 19u30. Inkom is gratis. Tot dan!

Meer weten »
mei 2015

Retro Game Night – za. 02 mei

2 mei 2015 @ 19:00 - 23:00
bur o bar,
Stationsstraat 17
Sint-Truiden, 3800 België
Retro Game Night in bur o bar, coworking en event ruimte in Sint-Truiden

Verlang je terug naar de dagen dat gamen in 8-bit gebeurde met een stevige controller, en niet al swipend op je smartphone? Of heb je nog nooit met een oude gameconsole gespeeld? Dit is je kans: kom op zaterdagavond 2 mei genieten van de fun van oude consoles tijdens de Retro Game Night van bur o bar!


Alles van 1 tot 64 bit
Game consoles zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd. Tien jaar geleden was de Nintendo Wii nog niet uitgekomen, speelden we nog massaal The Sims en kon je op je gsm met wat geluk Snake spelen en heel misschien nog enkele andere kleine spelletjes. Nog eens tien jaar geleden werd het game universum geregeerd door consoles die je thuis op je televisie aansloot en waarbij je dan Mario Land speelde, Tekken en Metal Gear Solid...

Op zaterdag 2 mei 2015 gaan we met bur o bar terug naar deze periode. Waarom? Om ons te amuseren. Fun staat voorop. We laten alles van 1 tot 64 bit aan bod komen. We voorzien ook een competitie Mario Kart op de Nintendo 64 waar je voor een kleine inleg een mooie prijs kan winnen.

 
1-up the fun
Mario Land, Pokémon, Mortal Kombat, Tetris, Street Fighter, Mario Kart, Smash Bros, F-Zero, Mega Man, Tekken, Metal Gear Solid ... Wil je ze allemaal spelen? Volg dan ons moto "1-up the fun": breng gerust je eigen console en games mee! Langs onze kant kan je rekenen op comfortabele zitplaatsen, enkele oude televisietoestellen, ons vaste aanbod dranken én we voorzien ook hotdogs (veggie ook beschikbaar)!

De avond start om 19u en gaat uiteraard door in bur o bar. Inkom is gratis. Tot dan!

 
Mario in ASCII
Een voorproefje van de fun...

______██████████████
-____██▓▓▓▓▓▓▓▓▓ M ▓████
-__██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██
-__██████░░░░██░░██████
██░░░░████░░██░░░░░░░░██
██░░░░████░░░░██░░░░░░██
-__████░░░░░░██████████
-__██░░░░░░░░░░░░░██
_____██░░░░░░░░░██
-______██░░░░░░██
-____██▓▓████▓▓▓█
-_██▓▓▓▓▓▓████▓▓█
██▓▓▓▓▓▓███░░███░
-__██░░░░░░███████
-____██░░░░███████
-______██████████
-_____██▓▓▓▓▓▓▓▓▓██
-_____█████████████

Meer weten »
€6

bur o bar unplugged – 8 mei

8 mei 2015 @ 18:00 - 23:00
bur o bar,
Stationsstraat 17
Sint-Truiden, 3800 België
+ Google Maps
bur o bar unplugged - kunst en muziek in Sint-Truiden

bur o bar unplugged brengt beginnende muzikanten en kunstenaars uit de regio Sint-Truiden in contact met een publiek. We combineren een akoestisch optreden van een jonge live band met de opening van een tentoonstelling van beginnende beeldende kunstenaars.

Creativiteit en ontmoeting staan centraal op deze fijne avond waarbij je zowel van kunst als van muziek kan proeven. Voor een bescheiden inkomprijs kan je de tentoonstelling bezoeken en het optreden bijwonen. We zijn momenteel op zoek naar kunstenaars: bekijk hier alle informatie.

De beginnende band die we geprogrammeerd hebben is Façette. Beluister hun werk hier. Façette heeft de award 'Beste band van Sint-Truiden' gewonnen van de Jeugdraad Sint-Truiden en brengt moderne pop en rock in een fris en vrouwelijk kleedje. De band zal een akoestische set brengen in twee keer 35 minuten.

Noteer de datum alvast in je agenda: vrijdag 8 mei 's avonds in bur o bar. Meer informatie volgt!

 

 

Meer weten »

Lazy Sunday met koffie en taart – zo. 17 mei

17 mei 2015 @ 14:00 - 17:00
bur o bar,
Stationsstraat 17
Sint-Truiden, 3800 België
+ Google Maps
bur o bar: Lazy Sunday op zondag 17 mei 2015 in Sint-Truiden

Kom je zondagnamiddag gezellig doorbrengen in bur o bar. Installeer je binnen in de zetel of buiten in de tuin, en geniet van een heerlijke koffie met een lekker stuk taart. We voorzien lazy music and vibes.

Meer weten »

Vlees en vinyl – za. 23 mei

23 mei 2015 @ 17:00 - 23:00
bur o bar,
Stationsstraat 17
Sint-Truiden, 3800 België
+ Google Maps
Vlees en Vinyl - bur o bar, koffiebar en events in Sint-Truiden

Platenhoezen, LP dj’s en barbecue: de perfecte ingrediënten voor een geslaagde zaterdag tijdens een lang weekend. Samen met Ricky & Bobby James zorgen we voor je oren, ogen en maag.

 
Expo platenhoezen
Eenmalige expo van iconische, opmerkelijke en speciale platenhoezen. Je kan de tentoongestelde platenhoezen aankopen (reproductie + kader) voor een bescheiden bedrag. Breng muzikale kunst in je woning!

 
Deel je platenhoes
LP's worden al decennialang verpakt in platenhoezen. Sommige zijn iconische kunstwerken, andere close-up foto's van de artiest, nog andere zijn postmoderne abstracte vormen. Bij sommige hoezen denk je terug aan fijne momenten, andere zetten je dan weer aan het denken: elke cover vertelt z'n verhaal - jouw verhaal. Deel je verhaal met ons, en de bijhorende platenhoes, en word deel van Vlees en Vinyl. Ricky & Bobby James voorzien een kwalitatieve reproductie van je platenhoes, mooi ingekaderd, die een plek krijgt in onze eenmalige expo. Je kan deze tegen een kleine vergoeding mee naar huis kan nemen. Je bent natuurlijk niet verplicht om deze te kopen: iedereen die langskomt op Vinyl en Vlees krijgt de kans om een platenhoes te bemachtigen.

Deel je platenhoes en het bijhorende verhaal en vervolledig onze expo: mail voor 20 mei naar rickyandbobbyjames@gmail.com.

 

 
LP DJ's
De hele avond lang kan je genieten van heerlijke LP muziek gebracht door Ricky & Bobby James + guests. Vinyl lovers, unite!

 
Vervolledig onze affiche!
Platenhoezen verpakken uiteraard LP's. Daarom voorzien wij een muziekinstallatie met platendecks. Heb jij geweldige platen die je wil delen met de wereld? Dan geven we je graag een plek op Vlees en Vinyl en een vermelding op onze affiche. Wij voorzien een publiek, jij voorziet muziek. Win-win. Meld jezelf aan als LP DJ via rickyandbobbyjames@gmail.com.

 

 
Vlees - barbecue
Zoals de titel al zegt, zorgen we er ook voor dat je lekker gegeten hebt. Voor slechts € 9 p.p. voorzien wij een barbecuestel, een overdaad aan groentesalades, pasta, rijst, aardappelen, broodjes en sauzen. Je brengt gewoon zelf je gewenste vlees, vis of vegetarisch mee dat je zelf op de barbecue legt. Op deze manier kan je makkelijk en zorgeloos genieten van lekker eten met een minimum aan inspanning. (Wij doen ook de afwas...)

Toegang tot Vlees en Vinyl is gratis, maar de barbecue is dus betalend. Wil je mee eten? Reserveer dan nu je plaats, ten laatste op 21 mei, door te mailen naar info@burobar.be. Niet gereserveerd = geen eten!

Meer weten »

Talk #5: 3D printen – woe. 27 mei

27 mei 2015 @ 19:30 - 21:30
bur o bar,
Stationsstraat 17
Sint-Truiden, 3800 België
+ Google Maps
3D printen in Sint-Truiden - bur o bar talk #5 op woensdag 27 mei 2015

De wondere wereld van 3D printing maakt het mogelijk om kleine en specifieke oplages van juwelen, industriële onderdelen en alledaagse voorwerpen te maken aan een fractie van de kost van pakweg 10 jaar geleden. Ook in de medische wereld maakt het plastic-printen-op-maat veel furore, dankzij implantaten op maat van de patiënt. Wat is er nog meer mogelijk? Hoe gebruik je het thuis? Hoe ziet zo’n printer eruit? Save the date, meer info volgt!

Meer weten »
juni 2015
4 €

Openluchtfilm: The Big Lebowski – vr. 19 juni

19 juni 2015 @ 21:00 - 23:30
bur o bar,
Stationsstraat 17
Sint-Truiden, 3800 België
+ Google Maps
Openluchtfilm The Big Lebowski in bur o bar in Sint-Truiden

The Dude is coming to town. Ciné Roxy & bur o bar present: The Big Lebowski!


Klassieker in open lucht
In de gezellige stadstuin van bur o bar hebben we al kunnen genieten van muziekoptredens, barbecue en vinyl platen. Wat is het volgende? Een openluchtfilm. Perfecte setting met een goede film: The Big Lebowski. De onnavolgbare Gert Stas en Christof Dunon zullen voor een inhoudelijke introductie zorgen zodat we allemaal weten waar op te letten bij het kijken naar deze klassieker.

 
Van cocktails tot tapijten
Op vrijdagavond 19 juni gaan we in de tuin van bur o bar iets verder dan gewoon een film tonen. Je kan ook genieten van dé typerende cocktail van The Dude: white russians. Voor wie graag een frissere cocktail wil, kan je ook een moscow mule bestellen. Als je op pantoffels komt en in badjas, krijg je iets speciaal van ons...

(De vloer zal zachter zijn dan gewoonlijk want we voorzien rugs.)

Je hoeft niet in te schrijven, je kan gewoon langskomen de avond zelf. De inkom is zoals gebruikelijk 4 euro. Deuren openen om 21u, de film start om 21u30. Tot dan!

Meer weten »
8 €

Tasting NPK Rhum uit Mauritius – ma. 22 juni

22 juni 2015 @ 20:00 - 22:30
bur o bar,
Stationsstraat 17
Sint-Truiden, 3800 België
+ Google Maps
Tasting NPK Rhum - rum in bur o bar Sint-Truiden

Rechtstreeks uit Mauritius, nieuw in de Benelux: NPK Rhum, een heerlijke rum in zes verschillende smaken. Op maandagavond 22 juni kan je deze 6 verschillende rums puur en in cocktailvorm proeven in bur o bar!

NPK Rhum
Waarom nu juist NPK Rhum in bur o bar? We hebben deze rum zelf al geproefd en geloven er in. Je hebt niet meer die scherpe alcoholische smaak die sterke drank vaak heeft, maar juist de heerlijke smaak van rum - met iets extra. De rum van NPK is immers gemaakt met rietsuiker die driemaal gedistilleerd is, gedistilleerd water en heeft een zachte fruittoets. Meloen, appel-gember, aardbei, tropisch fruit, hibiscus en goud (zonder fruit): perfect om zo te drinken, of te mixen in nieuwe cocktails. De speciale alumiunium flessen geven het ook trouwens ook dat beetje extra.

NPK is nieuw op de markt in de Benelux en niet verkrijgbaar in winkels of groothandel. Deze avond is dus een unieke kans om een uniek product te ontdekken...

 
6 soorten rum, 1 cocktail en hapjes
Op maandagavond 22 juni kan je om 20u terecht in bur o bar voor een lekkere tasting van deze nieuwe rum. Je kan proeven van de 6 soorten rum, 1 cocktail naar keuze en bijhorende (zoute) hapjes. Daarnaast voorzien we een woordje uitleg over het maakproces van de drank en kan je ter plaatse ook de rum aankopen (of bestellen voor grote hoeveelheden).

 
Inschrijven voor 19 juni
Wil je deelnemen aan deze tasting? Schrijf je dan in via info@burobar.be vóór 19 juni. Je betaalt 8 euro p.p. ter plaatse. De avond start om 20u. Tot dan!

Meer weten »
+ Exporteer Vermelde Evenementen