Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Wat is coworking?


Coworking is een nieuwe vorm van werken. Hierbij werk je samen met andere mensen op dezelfde plaats, maar niet voor hetzelfde bedrijf. Je bent geen collega’s van elkaar maar je deelt wel je werkruimte. In een coworking ruimte, zoals bur o bar, maken we coworking mogelijk. We doen dit door ons ruime aanbod aan gratis coworking faciliteiten aangevuld met inspirerende én ontspannende evenementen.

Wat is een coworking ruimte?

Wat is het verschil tussen je eigen werkplek, thuiswerken en een lokale koffiebar? Ontdek het in deze video of lees onze tekst over coworken.

Coworking kan de wereld veranderen

Als je komt werken in bur o bar, word je deel van een wereldwijde beweging die gelooft in coworking. Ontdek hieronder hoe coworking de wereld kan veranderen, zelfs in Thailand.

Waar komen ideeën vandaan?

Verbonden geesten leiden tot geweldige ideeën en verbazende innovatie. Inspirerende ontmoetingsruimten spelen hier een belangrijke rol in!

Het nieuwe werken

Hoe we werk georganiseerd hebben in de 20ste eeuw, is niet langer voor iedereen toepasselijk in de 21ste eeuw. Het model waarbij je je hele loopbaan lang dezelfde werkgever hebt, op dezelfde plaats, met dezelfde collega’s en in grote lijnen hetzelfde werk doet, verdwijnt. Wat het nieuwe werken wel is, is een voortdurende zoektocht. Enkele zaken die we al opmerken wat the bigger picture betreft, zijn een groter aanbod van diensten, gespecialiseerd werk, op kleine en/of lokale schaal, schaalbare organisatiemodellen en een hoge graad van informatisering. Op het niveau van het individu wordt het werk vaak op projectbasis gedaan, individueler, meer flexibel, minder gestructureerd, weg van de klassieke autoriteitsstructuren en met een grotere nadruk op zelfbeschikking. De nieuwe werknemer wil autonomie: ik kies wat voor werk ik doe, waar ik werk, wanneer ik werk, met wie ik werk en hoe ik werk. Het resultaat telt, het proces ernaartoe wil ik zelf zo maximaal mogelijk invullen. We zien de laatste jaren om begrijpelijke redenen een stijging van mensen die thuiswerken, flexibiliteit vragen aan hun werkgever én op zoek zijn naar aangename werkplekken buitenshuis (bv. op café).

 

Thuiswerken/thuis werken?

Het nieuwe werken vraagt ook nieuwe organisatievormen en nieuwe infrastructuur om dit allemaal te ondersteunen. Veel mensen kiezen ervoor om thuis te werken omdat dit hen privacy, rust en comfort garandeert. Je hebt je bekende werkplek, snel internet en lekkere koffie binnen handbereik. Als je thuis wil werken, heb je echter een bureau nodig (of je maakt van je eettafel je werkplek) en mag je niet te vaak gestoord worden door kinderen of huishoudelijk werk. Als je regelmatig thuis wil werken, ben je ook snel een aardige duit kwijt. De verleiding is ook groot om eens in de zetel te gaan zitten… en er te blijven zitten. Thuis werken is ook maar alleen: het gezelschap van collega’s heb je dan niet meer.

bur o bar - Katleen aan het coworken

bur o bar kantoormateriaal: potloden, balpennen en fluostiften

bur o bar blokt - boeken met laptop - coworking in Sint-Truiden

 

Coworking in bur o bar

Coworking ruimten zijn ontstaan vanuit de menselijke nood aan gezelschap, ontmoeting, discussie, helpen en delen.  We delen geen werkrelatie, maar wel onze werkruimte.  We zijn geen collega’s, maar wel leden van dezelfde gemeenschap, de coworking community. We hebben misschien verschillende jobs, maar delen dezelfde waarden.

De coworking space staat dan ook centraal in wat we doen. In bur o bar krijg je de ruimte die je vraagt – letterlijk en figuurlijk. Kom enkele uren per week werken of vele dagen per maand: het is helemaal gratis. Het enige wat we vragen, is dat je een drankje bestelt voordat je plaats neemt. Je bent dus niet gebonden aan een duur huurcontract dat je meteen voor jaren moet aangaan.

Aangezien de coworking community op het snijvlak zit van oud naar nieuw, willen we ook voortdurend bijleren. Ontmoeting, inspiratie en creatie staan voorop bij bur o bar. Daarom organiseren we regelmatig een boeiende talk rond een thema dat vanuit de community wordt voorgesteld.

Na al het werken en bijleren, moet ontspanning ook haar plaats hebben in bur o bar. We voorzien ook andere evenementen in bur o bar, waaronder leuke pop-ups. Wat is jouw idee? Stuur ons een mailtje en deel je idee: info@burobar.be.