Caffè – Ontdek ons koffie aanbod

Caffè – Ontdek ons koffie aanbod


In bur o bar zetten we in op lekkere versie koffie – caffè in het Italiaans. De Truiense koffiebranderij Gimo heeft ons geholpen met de keuze van een lekkere fairtrade mengeling. De 100% arabica koffiebonen worden hier vers door ons gemalen en geven een koffie van uitstekende kwaliteit: mild met een licht pittige nasmaak.

 

bur o bar krant met croissant en tas koffieKoffie aanbod in bur o bar

Dankzij onze professionele espressomachine hebben we een gevarieerde koffiekaart kunnen samenstellen. We werken nog volop aan onze barista skills maar kunnen je toch al deze dranken aanbieden:

Caffè

Gewone koffie, op de juiste temperatuur geserveerd in een voorverwarmde tas.

Espresso

Straffe en stevige koffie die onder hoge druk wordt klaargemaakt en geschonken in het gepaste tasje.

Caffè Lungo

Gemalen koffie voor één espresso waar we twee keer water onder hoge druk (zoals bij espresso) laten over lopen. Niet te verwarren met dubbele espresso en Americano (zie verder).

Dubbele espresso

Twee espresso’s in een grote tas. Voor wie een stevige shot caffeïne nodig heeft.

Cappuccino

Een espresso met de regel van 3: een derde espresso, een derde melk en een derde melkschuim.

Koffie verkeerd

Koffie gemengd met melk, ongeveer fifty-fifty. Dit is gewone koffie, geen espresso, en de melk is gemengd onder de koffie waardoor je geen mooie lagen hebt zoals bij een latte en ook geen melkschuim zoals bij een cappuccino.

bur o bar koffie bord met koffie geschreven in zes talen: koffie, caffè, coffee, café, kaffee en ΚαφέςCaffè Latte

Een caffè latte is gelijkaardig aan een cappuccino maar met meer melk en minder schuim. Espresso, melk en melkschuim zetten zich mooi in laagjes. We serveren onze latte in speciale glazen met dubbele wand waardoor de warmte langer blijft vastgehouden en je je vingers niet verbrandt.

Caffè Macchiato

Onze caffe macchiato is een stevige espresso met een klein beetje melk en melkschuim. Je hebt minder melksmaak dan bij een cappuccino en uiteraard veel minder dan bij een latte.

Caffè Americano

Een espresso aangelengd met heet water. Het grote verschil met een caffè lungo is dat hier het hete water in de tas wordt bijgeschonken, bij de reeds klaargemaakte koffie, en niet door het koffiegruis gaat.

Latte Macchiatto

Warme melk met espresso en melkschuim. Het verschil met een caffè latte is dat hier de basis van de drank melk is en niet koffie (espresso). Een hartverwarmend drankje voor iedereen die van warme melk met een subtiele toets van koffie houdt.

 

Ook zin in koffie?

Heb je door deze lange lijst van koffie ook zin gekregen in een warm tasje genot? Kom dan zeker langs in bur o bar. Je hoeft niet te komen coworken om te genieten van ons koffie aanbod. We zijn elke werkdag open van 08u30 tot 17u30. Tot binnenkort!

+ Er zijn geen reacties

Reageer